В Стара Загора не стихват протестите срещу  безотговорното шофиране по

...
В Стара Загора не стихват протестите срещу  безотговорното шофиране по
Коментари Харесай

Протестът в Стара Загора премина с блокиране на ключови кръстовища

В Стара Загора не стихват митингите против  безотговорното шофиране по пътищата и бездействието на институциите за решение на казуса. За шеста поредна вечер старозагорци излязоха на митинг откакто на 1-ви октомври вечерта 18-годишен водач опустоши с автомобила си три млади дами. 

В митинга се включиха към 200 души, най-вече младежи, като през днешния ден те се събраха да изразят недоволството си на кръстовището на бул. " Цар Симеон Велики " и бул. " Патриарх Евтимий ". 

За следващ път протестиращите желаеха да се вземат ограничения против експанзията по пътищата и настояха за еднообразно използване на законите. За повече от час те блокираха съществени улици и кръстовища в центъра на града, с което стопираха част от линиите на градския превоз и доста коли. Това изнерви някои от водачите, само че други изчакаха търпеливо и обявиха, че поддържат настояванията. 

Протестиращите се придвижиха до кръстовището на гимназия " Ромен Ролан ", на което в неделя вечерта също стана тежък пътен случай с един умрял моторист и двама ранени пешеходци. 

След това шествието продължи до друго знаково място – пешеходната зона до учебно заведение „ Васил Левски “, където преди 7 години джип прегази и умъртви на място 4-годишния Паоло. Там митингът завърши с едноминутно безмълвие.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР